Päť tipov pre dokonalú obývaciu izbu

1. Farby
Farby, ktoré si vyberiete pre obývaciu izbu, budú mať vplyv na to, ako sa vy a vaši hostia cítia v danom priestore. Farby môžu energizovať alebo uvoľniť priestor, v závislosti od toho, aké sú farby intenzívne a či sú teplé alebo chladné.
Pokojná schéma modrej a bielej farby spôsobuje, že priestranná obývacia izba pôsobí pokojne, a ponúka príjemné prostredie pre rodinné a priateľské zhromaždenia. Svetlý koberec  ohrieva priestor a udržuje chladné tóny modrej v rovnováhe.

pokoj

2. Steny
Tradične steny obývacích izieb môžu pôsobiť komplikovanejšie alebo formálnejšie ako ostatné miestnosti, pretože miestnosť je verejným priestorom. Aby ste  z nej vykúzlili príjemnú miestnosť, ktorá vyjadruje vašu osobnosť, vyberte si tapety, ktoré odrážajú váš štýl.
Pre steny v tejto miestnosti sú vhodné tapety s elegantnou potlačou. Tento efekt prináša teplo a textúru na steny a dáva im starožitný vzhľad.

3. Štýlové, pohodlné podlahy
V súlade s funkciou obývacej miestnosti ako verejného priestoru si vyberte podlahové krytiny, ktoré poskytujú pohodlie pod nohami.
Ak dávate prednosť menšej podlahe, vyberte pevnú neutrálnu podlahu, ktorá umožňuje zamerať pozornosť na nábytok alebo umenie. Podlahy z tvrdého dreva s kobercami sú jednou z najpopulárnejších možností pre obývacie podlahy, ale takisto sú populárne a vhodné aj keramické alebo kamenné dlaždice.

moderní stěna

4. Usporiadanie nábytku
Obývacie izby sú priestory pre stretávanie s príbuznými, takže voľte usporiadanie nábytku na podporu konverzácie a interakcie. Posuňte sedadlá od stien a usaďte ich oproti sebe. Ak máte veľkú obývaciu izbu, rozdeľte ju do dvoch rozhovorových skupín pre pohodlnejší, intímny pocit.

5. Svetlo
Osvetlenie v obývacej izbe by malo byť zamerané na vytvorenie uvoľnenej, pohodlnej nálady. Zamerajte sa na vrstvy svetla a umiestnite svetelné zdroje tak, aby vytvorili zhruba trojuholník, aby sa zabezpečilo dobré rozloženie osvetlenia. Stolové lampy povzbudia ľudí, aby si sadli a uvoľnili sa.