Dokonalá manikúra – ako nato?

Starostlivosť o ruky a nechty ako také je nie je nič náročné a preto sme pre vás pripravili pár tipov a trikov ktoré vám pomôžu ušetriť čas ak ich budete robiť pravidelne a dodržiavať a napomôžu vám k pekne upraveným nechtom.
Základom je pravidelnosť. Pravidelne si ruky krémujte. Tým začneme. Krémovaním im dodáte hydratáciu ale nie len nechtom, takisto pokožke rúk. Tá je tenká a náchylná na vysušenie a starnutie, takže pravidelným krémovaním si udržíte mladistvejší vzhľad rúk.

dívka

Raz do týždňa si spravte masku alebozábal. Ruky si naolejujte kokosovým olejom a takisto nechtové lôžka, zabaľte do rukavíc ktoré sú bavlnené a nechajte pôsobiť dokiaľ sa olej nevstrebe. Takto dodáte obrovské množstvo živín pokožke i nechtom zároveň.
Do stravy si zaraďte potraviny bohaté na selénzinok. Tieto dva minerály podporujú rast a pevnosť nechtov. Obsahujú och najmä ryby, listová zelenina, avokádo, oleje, orechy.

V prípade že sa vám nedarí dosiahnuť požadovanú dĺžku alebo máte príliš krehké nechty, existuje množstvo výživových doplnkov na trhu ktoré obsahujú spomínané minerálne látky.
Zastrihávajtesi kožu v okolí nechtov. Tak dosiahnete že nechty budú vyzerať opticky dlhšie takže i keď sa vám zlomia nebudú vyzerať primalé.
Pri pilníkovaní používajte sklenené pilníky. Sú oveľa jemnejšie. Snažte sa vytvoriť rovnaký tvar nechtov na každom prste.

laky

Pri lakovaní nezabúdajte na podkladový výživný lak. Nielenže zabránite tomu aby vám nechty z častého lakovania ožltli ale dodáte im i živiny ktoré zabezpečia že budú pevné a lesklé. Na tento minerálny podkladový lak môžete použiť farebný.
Ďalšou dôležitou kapitolou je odlakovanie. Nezabúdajte používať šetrné odlakovače ktoré neobsahujú acetón. Ten zbytočne namáha a vysúša nechty.
To boli naše tipy a triky ktoré vám pomôžu udržať si peknú manikúru. Dôležité je aby ste žiaden krok nevynechali a starostlivosť o nechty sa stala vašou pravidelnou súčasťou.